Planificare

Un designer e bine să fie ordonat.

Exemplu de pagina dublă, planner lunar.

Exemplu de pagina dublă, planner lunar.

Am găsit pe internet, cu vreo 2-3 ani în urmă, un site cu multe template-uri pentru organizarea timpului sau a lucrărilor, sau a ideilor etc. Acum, pentru că aveam nevoie de un planner, am căutat din nou site-ul. Mă gândesc că s-ar putea să fie util şi altora aşa că postarea asta e despre astfel de lucruri.În primul rând, avantajul acestor planner-e constă în faptul că se pot oricând lista, oricâte pagini e nevoie din oricare model şi se pot perfora şi prinde într-un caiet mecanic. Există variante A5, chiar A4 şi cele considerate clasice (mai mici de A5) care mie personal mi se par prea mici (după ce am încercat să folosesc vreo câteva).

Legat de modelele (template-uri) există o mulţime de variante dar fiecare îşi poate face propriul model.

Pe site-ul D*I*Y Planner (http://www.diyplanner.com) puteţi găsi multe variante şi modele. DIY (Do It Yourself – adică să-ţi faci singur).

Captura de ecran a antetului

Captura de ecran a antetului

Am găsit un planner salvat ca fişier Excel cu Macro în el, care generează calendar şi plannner pe câte două pagini pentru (probabil) orice lună şi an (modelul de pe coperta postării – prima imagine).

calendar 2010

calendar 2010

Link-ul pentru acest model: http://www.diyplanner.com/node/1755

Se pot descărca şi kituri întregi cu diverse tipuri de pagini utile, în diverse formate (clasic sau A5). Un astfel de kit pe acelaşi site este aici.

Câteva exemple de pagini

Câteva exemple de pagini

Sau aici: http://www.diyplanner.com/templates/official/classic sunt câteva tematici. Dintre ele Creatitity în format A5 sunt prezentate mai jos.

Planner creativ

Planner creativ

Şi mai sunt multe altele. În partea dreaptă sus, e o zonă cu 5 butoane între care al doilea este Templates. Pe lângă variantele „oficiale” ale celor de la DIY Planner mai sunt şi template-uri trimise de alţi useri interesaţi de ideea planificării. Unele modele sunt chiar foarte interesante. Majoritatea sunt prelucrabile în pachetul Open Office pentru personalizare iar unele sunt PDF-uri pentru listare însă se pot importa în Corel şi deci se pot ajusta.

Atenţie totuşi la cele care sunt pentru Word sau Open Office şi conţin Macro-uri în ele pentru că pot fi virusate deşi site-ul e serios şi probabil că sunt deja scanate şi curate.

Un alt site interesant este şi PocketMod (http://www.pocketmod.com/index.html). Cu ajutorul aplicaţiei (flash) online, se pot pregăti pentru tipărire un număr de pagini care se vor plia şi tăia formând cărţulica de care aveţi nevoie.

În exemplul de mai jos este o captură a site-ului (homepage), apoi aplicaţia iar la urmă 2 pagini predefinite cu modul de pliere şi o tastatură de PC.

Câteva exemple de pe site-ul PocketMod

Câteva exemple de pe site-ul PocketMod

Ar mai fi un program tot pe D*I*Y Planner. (http://www.diyplanner.com/node/6210)

Programul pentru creat un planner

Programul pentru creat un planner

Cam astea ar fi.
Poate găsiţi ceva care să vă fie util sau măcar să vă stârnească imaginaţia şi să vă facă poftă să vă creaţi propriile plannere.

Spor!

Link:

http://www.diyplanner.com/handbookV3/hb15_essentialwebsites / Pagina cu alte linkuri utile, de pe site-ul D*I*Y Planner.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.