Uneltele web designer-ului

Pentru prezentarea site-urilor în portfolio sau clienţilor, aveam nevoie de capturi de ecran pentru imagile paginilor. Din fericire există 2 moduri prin care acestea se pot obţine.

1. În stadiu de proiect grafic e nevoie de imagini grafice ale capturilor de ecran pentru browserele existente. Cu ele se pot face mock-up sau dummy (aproximări) ale felului în care arată site-ul.

capturi de ecran

capturi de ecran de pe Webdesigners Toolkit

Elemente grafice, pregătite pe layere, pot fi descărcate de pe site-ul Webdesigners Toolkit (http://www.webdesignerstoolkit.com/).

2. Atunci când paginile sunt deja codate si urcate pe un server ele pot fi testate pe diverse sisteme de operare în diverse browsere specifice. Varianta asta e mai aproape de adevărul final, cum va arăta efectiv site-ul pe alte sisteme şi în alte browsere.

capturi de ecran pe Screenshots.org

capturi de ecran pe Browsershots.org

 Prin bunăvoinţa unei comunităţi de utilizatori ce-şi pun resursele (computerele) la dispoziţia comunităţii, site-ul (link-ul către site, urcat pe server) e trimis celor care au sistemele sau browserele bifate de solicitant şi o captură de ecran este realizată şi trimisă serverului principal unde veţi găsi imagini mari (1:1) ale ecranului. Util pentru verificarea modului în care arată site-ul în browserele respective şi eventuale corectări.
Adresa Browsershots.org (http://browsershots.org/)

Ambele sunt importante. Unul pentru testare şi perfectarea site-ului (la nivel de cod) iar celălalt pentru prezentarea în portfolio sau clientului a graficii pregătite (înainte de codare).

Încercaţi.

Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.